Support us

B. Braun for children

Eind 2004 heeft ons moederbedrijf het project “B. Braun for Children” in het leven geroepen. Daarbij werd iedere B. Braun vestiging over de hele wereld verzocht een goed doel te kiezen en dat langdurig te steunen. Het moest een hulpproject zijn voor kinderen, liefst in eigen land. B. Braun Nederland en B. Braun België werken heel nauw samen en hebben gezamenlijk gekozen om stichtingen die zich inzetten om het leven van kinderen met brandwonden te veraangenamen te ondersteunen. In Nederland is dat de stichting Kind en Brandwond, in België vzw Pinocchio.

De medewerkers van B. Braun proberen door middel van verschillende acties geld in te zamelen voor deze goede doelen. Ze hebben al koekjes gebakken en verkocht, kerstontbijten georganiseerd, vingernagels gelakt maar ook fietstochten georganiseerd. Met name dankzij de inzet van een paar fietsenthousiastelingen is in de laatste jaren regelmatig met de organisatie van fietstochten geld opgehaald. Recentelijk hebben een paar van onze B. Braun collega’s in 11 dagen 1677 kilometer gefietst van onze B. Braun vestiging in Rubi in Spanje (vlakbij Barcelona) naar ons hoofdkantoor in Melsungen in Duitsland. Dankzij sponsors, zowel medewerkers van B. Braun maar ook externe sponsors, werd veel geld ingezameld voor onze goede doelen, Kind en Brandwond en Pinocchio.

In overleg met de besturen van beide stichtingen wordt bekeken hoe het geld besteed wordt, bijv. in de vorm van een dagje uit of een bijdrage in het sinterklaasfeest. Indien mogelijk willen wij niet alleen passief ondersteunen maar ook actief, in de vorm van begeleiding tijdens activiteiten van de stichtingen.

 

Wij vinden het fijn maar zijn ook trots dat wij, dankzij onze bijdrage, beide stichtingen actief kunnen ondersteunen.