Support us
News

De stichting La Roche-Posay organiseert het project “Dermatologen van het hart”

De stichting La Roche-Posay organiseert het project “Dermatologen van het hart”: Pinocchio haalt de prijs binnen en ontvangt 10.000 euro.

Dit initiatief van de stichting La Roche-Posay, beloont een nobel initiatief dat de levenskwaliteit van de patiënt verbetert, door het uitreiken van een prijs.

Dermatologen, Cécile Courtin en Rik Couvreur, leden van vzw Pinocchio, introduceerden eind 2014 een project dat zich toespitst op de ouders van kinderen met brandwonden: het beter begrijpen en inpassen van brandwonden in het dagelijkse familiale en schoolse leven alsook  een betere informatieverstrekking.

Het project voorziet een tweedaagse “mini thermale kuur” te Spa voor de ouders wiens kind met brandwonden heeft deelgenomen aan het thermale kuurkamp te Spa begin juli. Dit “Terugkom- weekend” zal plaatsvinden  in november.

Er zullen verschillende workshops georganiseerd worden voor de ouders: onderricht over brandwonden, de rol van kinesitherapie en massage, maquillage en preventie.

De ouders zullen zelf de verschillende behandelingen van de thermale kuur kunnen ontdekken, die hun kind heeft gehad tijdens het kamp: het koolzuurhoudende bad, een onderwatermassage en het thermaal stortbad.

De ouders zouden de organisatoren van het kuurkamp en de kinderen kunnen vertellen welke de voordelen zijn van de kuur. Wat was de reële impact van de kuur op hun kind, op korte termijn maar ook op middellange termijn. Verbeterde slaap, vermindering van de jeuk, verbetering van het algemeen welzijn …

Op het einde van het weekend zal er een vragenlijst overhandigd worden aan de ouders om zo hun ervaring te kennen na de workshops.

Met al deze verkregen informatie, zal vzw Pinocchio een samenvattende brochure schrijven gericht aan de ouders van kinderen met brandwonden.

Niet alleen de brandwondenpatiëntjes maar ook hun broertjes en zusjes mogen deelnemen aan het weekend, er zullen voor hen verschillende activiteiten en spelletjes georganiseerd worden door de vrijwilligers van Pinocchio.

Een jury van 9 leden van de KBVDV (Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie) evalueerde en beoordeelde de 14 ingediende  projecten. De jury besliste dat het project Pinocchio het meest aansluit met het projectdoel “ Dermatologen van het hart”  met name de verbetering van de levenskwaliteit van de patiënt.

Op 27 maart 2015 mocht dr. Courtin de cheque van 10 000 € in ontvangst nemen. Het project kon zich vanaf dan beginnen te concretiseren!

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.