Support us

Terugkomweekend 2018

Op vrijdag 19 oktober hadden Claude en Els in het vakantiedomein Sol Cress een afspraak met 13 gezinnen waarvan één van de kinderen het voorbije jaar deelnam aan een thermaal kuurkamp georganiseerd door vzw Pinocchio.

Op zaterdag vertrokken de kinderen samen met begeleiders van vzw Pinocchio voor een dagje naar Plopsa Coo, terwijl de ouders ondergedompeld werden in een aantal belangrijke aspecten van de nazorg bij hun kind.
Henk De Nies, zaakvoerder van Ottimedi, gaf uitleg over het nut en het onderhoud van drukkledij en siliconen. Alicia Gomez had het over de mogelijkheden van camoufflagemaquillage. Bart Vandeput gaf uitleg over de belangen en de verschillende technieken van fysiotherapie bij littekenhuid. Ouders konden daarna  hun vragen afvuren op deze specialisten.
Na de lunch werden we verwacht in de thermen waar we hartelijk werden ontvangen door André Gavray, een zeer gedreven kinesitherapeut die meer duiding gaf over de heilzame kwaliteiten van het natuurlijk bronwater van Spa en over het gebruik hiervan ter verbetering van de littekenhuid. Ouders konden ook zelf het relaxerende effect hiervan ondervinden door te genieten van drie behandelingen die hun kind ook dagelijks kreeg gedurende het kuurkamp.

We sloten samen met de kinderen deze dag af met de fratsen en trucjes van Tommy de clown en op zondag namen we afscheid van 13 tevreden gezinnen.