Support us

Terugkomweekend te Spa

Dankzij het binnenhalen van de eerste prijs van de wedstrijd Laroche Posay “Dermato du coeur” kon er een prachtig en zinvol terugkom-weekend gefinancierd en georganiseerd worden voor de kinderen die deelnamen aan het kuurkamp 2015 in Spa. Ook broertjes, zusjes en ouders waren welkom en konden zo hun ervaringen delen en zelf een weekend doormaken op de locatie van het revalidatiekamp. Een prachtig project met zinvolle uitwisselingen en ontspannende activiteiten.

Dr Courtin Cécile en Dr Couvreur Rik, beiden dermatoloog en aangesloten bij Pinocchio, namen deel aan een wedstrijd van Laroche Posay “Dermato du coeur”. Zij dienden een project in waarbij de kinderen die deelnamen aan het kuurkamp 2015 in Spa, samen met hun gezin een weekend kunnen doorbrengen. Zo is er mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen, ook voor broers en zussen. Ouders krijgen de kans kennis te maken met de verschillende therapieën die hun kind kreeg tijdens dit revalidatiekamp. 

We behaalden met dit project de eerste prijs en konden op die manier van 13 tot 15 november een weekend organiseren en financieren voor de kinderen en hun gezin in Spa.

Na een prachtige periode van intens samen-zijn, werden, na 5 maanden gescheiden te zijn, de kinderen terug verenigd in het weekend van 13 tot 15 november. Die vrijdagavond de 13de was het geluk af te lezen in de ogen van de kinderen en hun ouders.

De papa’s en mama’s waardeerden het enorm om kennis te kunnen maken met de verzorgingen in het kuuroord die hun kinderen kregen tijdens het kuurkamp in juni 2015. Ze konden zelf ook genieten van het grote zwembad.  Op zaterdagnamiddag maakten ze kennis met onder andere maquillage-technieken, aangepast voor mensen met littekens. Ze kregen ook een uiteenzetting over brandwonden, kinesitherapie en littekens.

Terwijl de ouders onderling heel wat ervaringen uitwisselden, speelden de kinderen allerhande spelletjes met begeleiders. Voor de maaltijden schoven ouders en kinderen samen aan tafel en wisselden hun verhalen uit.

Op dit terugkom-weekend maakten de kinderen, die deelnamen aan het kuurkamp voorbije zomer, ook kennis met broertjes en zusjes. Er is veel verteld, gespeeld, gedeeld en als zaterdagavond-activiteit werd er een klein biljarttornooi georganiseerd. Als echte afsluiter van die dag waren er de verrassende goocheltrucs van Tommy de Clown.

Na een weldoende nacht kregen zondagochtend de ouders een geleide wandeling in het centrum van Spa, terwijl de kinderen zich konden uitleven in een bosspel.

Na de zondagslunch brak de tijd van afscheid aan, opnieuw veel emoties, maar iedereen keerde tevreden en voldaan terug.

Tekst3 Spa 2 tekst3 Spa 3 tekst3Spa